mandag 27. september 2010

Ubeseiret i serien

Jeg tror vi har møtt VIF 95-1, fem ganger i senere tid. Første gang i Lynelite, den kampen endte 1-1, så i kretsmesterskapet, som vi vant. VIF eliteturnering i der vi tapte. Nikecup kvartfinale og serien i våres som vi vant. Selv om vi var klare favoritter til dette oppgjøret, hadde VIF alt å revansjere. Vi skal vel være ærlige å innrømme at alle våre tidligere møter har vært ganske jevne, så også dette møtet. Vi kunne se at vi hadde en litt for høy faktor av ro i laget før kamp, om det var for at kampen i seg selv var helt uten betydning i serie sammenheng, eller om vi rett og slett var slitne er ikke godt å si. VIF på sin side hadde heller ikke denne kampen noen særlig betydning. De er uansett videre til interkrets spill neste sesong. Og gullet i serien har et annet lag allerede tatt. Ved kamp start, kommer VIF best i gang, de stiller i en slags 4-2-2-2 formasjon uten kanter. Vi bruker nesten en halv omgang på å omstille oss denne formasjonen, og blir presset lavt i begynnelsen. Etterhvert som vi får mer tak i midtbanen, kommer vi oss mer inn i kampen, men har alt, altfor mange ball tap på egen halvdel, dette gjør at vi må gang på gang løpe tilbake for å vinne tilbake ball igjen. Vi bruker altfor mye energi på dette, istedenfor å spille ball, vi er minst like gode som VIF på det, men akkurat i denne kampen er det nettopp VIF som får til det best.
Andre omgangen er egentlig ganske jevn, VIF har hatt noen store sjanser, som de enten har blåst over eller reddet av Marcus. Det samme med oss vi brenner ikke mindre enn tre 97% sjanser, men i det 30 spilleminutt får vi etter et mesterlig angrep, endelig ballen der den skal og vi leder 1-0. De siste ti minuttene bølger, men naturlig nok med bra trykk fra VIF. Et minutt på overtid kommer en returball ut til 18 m, det eneste vi trenger å gjøre er å måke ballen ut av farlig sone og kampen er over. Men vi er merkelig passive, og isteden får VIF avslutte utagbart for Marcus og dommer blåser av til resultatet 1-1. Greit resultat sett kampen under et, men helt unødvendig. Samma det, vi frå med oss enda ett poeng og er fortsatt ubeseiret i serien i år. Takk til VIF for en fartsfylt og bra kamp, takk også til en utmerket dommer.