mandag 13. september 2010

NORGES MESTERE

Vi møter Asker i finalen, (som vanlig) i finalen. Alle husker vel hvordan det gikk i finalen for to årsiden…. Her var det ting å revansjere. Vi knall åpner, og sjokkerer Asker med fantastisk spill. Her var det ingen tvil om hvem som hadde planer for dagen. Fortsetter med masse flott spill og slipper vel ikke Asker inn i kampen før i midt i omgnagen, Herfra og ut bølger det en del frem og tilbake, men Asker har vel periodevis ett lite overtak akkurat i denne fasen av kampen. Men omgangen sett under et blir Rommen omgang. I pausen gjør vi ingen endringer, går ut og fortsetter med et mål for øye. Men etter 5 minutter selger vi oss på kant og Asker kommer til en mulighet de utnytter mesterlig og går opp i ledelsen. Er det mulig, vi spiller fletta av gutta fra Asker, men Asker scorer. Skuffelsen legger seg etter 13 sekunder og vi er i gang igjen. Vi gjør mye bra, jeg kan se dere koser dere ute på banen. Selv om kampen nå bølger litt, spiller vi periodevis kjempe bra og vinner masse dueller, spiller teknisk fremdragenede, og er et bedre lag en Asker i 2dr omgnag også. Men så gjør vi en mikroskopisk tellefeil i forsvar igjen og Asker utnytter dette til fulle. Det er nå 2-0, ganske ufortjent må jeg si.
Det sies at mål preger kamper, det gjelder bare psykisk svake lag i Adecco og i tippeligaen. For Rommen gutta bare ler av press, vi hever oss til nye høyder. Vi legger inn Rommen giret. Vi endrer til 3 bak, og gir gass. Sånn cirka halvveis i omgangen får vi omsider uttelling på alle sjansene vi enten har skutt utenfor, i stanga eller som Askers utmerkede keeper har reddet. Ali legger inn en herlig ball i boksen, Dilli får en fantastisk høyde, og påtross av at Askers keeper kommer i stor fart inn i kroppen på Dilli header han ballen inn til det forløsende reduseringsmålet. Vi ser gull i det fjerne. Men rett etter får vi en spiller utvist, etter er felling, på kant. Selve utvisningen er det vel ikke noe å si noe på, men vi får feil man utvist. Ganske urettferdig for Joa, men dommer vil ikke høre på protestene. Samma det. 11 man 10 man, vi bryr oss ikke. Legger om til den kjente formasjonen 2-2 -5. Med 5 spisser blir det nok av avslutninger, men vi har ikke margingene på vår side. Det gjenstår bare 2-3 minutter av ordinær tid da Abdi kjemper ballen i mål og vi har gjort det igjen. Ekstra omgangene har vi fullstendig massivt press mot Asker, men klarer dessverre ikke å avgjøre.
Både Asker og Rommen setter noen flotte straffer, Men den 6 straffen redder Marcus. Moa gjør seg klar til siste straffe og sender oss til himmels. Vi er Norgesmestere for 2dre år på rad.
Denne finalen viser Rommen SK sin fantastiske kvalitet. Hele lagets evne til å tilpasse seg, holdninger, disiplin og meget høye ferdighets nivå. Flere har i turneringen kommentert dette og er imponert over at ikke bare noen, men at alle innehar disse kvalitetene. Vi tar av oss hatten for en fantastisk gjeng og gratulerer.
Slenger på en fortjent takk til foreldre gruppa med Dag og Jørn i spissen om i sterk grad har bidratt med mat og øvrig logistikk i helgen.
Takker en sympatisk gjeng fra Asker for kampen, og gratulerer med sølv i NM, ingen ting å henge med hode for. Grauterer også Granne som som vant bronsefinalen over Fana, godt å se at fotballen seiret.