fredag 22. mai 2009

Nørhalne kamp 2

I andre kamp møter vi Danske drænger og her får vi smake på Dansk krutt. Ikke det at vi gir ved dørene, men danskene gir i alle fall ikke noe. Kula går så fort at her er det bare og orientere seg før man får ballen, hvis ikke er den borte. Utover i kampen får vi et lite overtak, dette irriterer Danskene sort og gjør at de feiler gang på gang. Vi er flinke til å utnytte dette, men vi klarer ikke å lage mål. Vi blir også vi frustrerte, som igjen fører til unødige farlige situasjoner inne på vår banehalvdel. 20 minutter inn i kampen kommer de seg fri på kanten og får inn et innlegg, Men Marcus er høyest og kontrollerer nedtakket på dette tidspunktet er han vel 1m utenfor målet. Danskene dytter Marcus inn i mål (det er ikke noe vi bare sier, han blir dyttet inn i mål), men Marcus klarer å holde ballen utenfor mål (det er alle enige om, ingen Dansker protesterer eller jubler). Vi ser att dommeren skal til å blåse for angrep på keeper, men Marcus setter i gang ballen så fort at dommer lar være. 4-5 sekunder etter at ballen er satt i gang blåser dommeren plutselig i fløyta og alle lurer på hva som har skjedd. FANTASTISK nok har den blinde linje dommeren sett ballen inne i målet med dobbelt synet sitt og markert for dette, angrepet på keeper er glemt og vi ligger under (svært ufortjent ) 0-1. Denne hendelsen preger oss en stund og vi blir presset. I tillegg er kampen ganske tøff og vi lar oss vippe av pinnen gang på gang. Det hører med til historien at vi spurte linje dommeren om han ikke så at angrepet på keeper? Han svarte da:” Joda, det så han og var enig at det var angrep på keeper. Men hans jobb er se om ballen er inne eller ikke, hva annet som skjer får andre ta seg av“. Joda, neida såå, hompe titten tei.
2. omgang er gangske lik den første, men vi er forundret over flere av dommer avgjørelsene. På tross av dette, har vi utover i omgangen mer og mer tatt over spillet. I det 24. Minutt, etter mye klabb og babb på Danskenes 16m, er det Amir som tar ansvar og sender av gårde tidenes KANON på yttersiden av benet. Ballen klistrer seg så langt opp hjørnet at selv Danskene jubler. Nå strutter av selvtillit og det går 3 minutter til før Mathias står omtrent på samme sted og fyrer av med breisiden og setter ballen nydelig opp i hjørnet (til Amir) Ikke inne i hjørnet, men et nydelig mål dette også. Vi tar helt av og jubler hemningsløst.
Så skjer det fatale. Mens vi enda jubler (flere av spillerne våre er faktisk langt inne på Danskenes side av banen når dommeren blåser i gang kampen). Danskene ser jo ikke dumme, de ser hva som skjer og fyrer av at skudd Marcus ikke rekker tilbake på (for han er jo ute på banen og jubler for målet vi akkurat har scoret). Dermed har Danskene redusert til 2-2 og kampen er over. Dette var tidene dårligste dommer og en skam. Vi var sikker på at dette var en hjemmedommer utenom det vanlige, men han var fra ett eller annet sted i øst Europa, han var rett og slett bare en idiot. (Eller kanskje håndball dommer). Dette er så horrribelt at hadde noen fortalt meg dette eventyret hadde jeg rett og slett ikke trodd på historien.
Med dette ufortjente resultat, og gutta var selvsagt veldig skuffet over dette. Vi får jobbe gjøre jobben vår og prøve å glemme dommeren.