mandag 3. mai 2010

NR 6 i Europa!

For å summere cupen kan vi ikke annet en å le, ja faktisk le hysterisk. Dette vi har klart her, er ikke annet en helt fantastisk. En kjent sports personlighet vi snakket med her ned sa følgene. Fotballens 3 all time prestasjoner er nå følgende. På første plass, straffa til Rekdal og seier mot Brasil, andre RBK-Borousia 3-0 i champions leauge og nr 3 Rommen SK 6 plass i Nikecup. KAN IKKE ANNET EN SI MEG ENIG. Ingen andre lag fra Norge har vært i nærheten av en slik prestasjon tidligere. Vi spiller jevnt mot kommende verdensstjerner. Det sier litt.
Når vi er her nede og ser på oppleggene runde de andre lagene, skjønner hvor lite fotball er i Norge, når vi snakker med våre Danske arrangør venner, som spør oss hvordan gutta våre takler media presset. Vel både Anders, Tambo og jeg har tatt en del bilder, men det er de jo vant til så... Men jeg skjønner hva de mener, mange av akademiene har hatt egne TV team journalister og fotografer, som har fulgt de gjennom hele turneringen. Spennende er det også med mange speidere fra de størsts toppklubbene i Europa, med masse flotte tilbakemeldinger. En talent speider vi snakket litt med der nede sa at prestasjonene våre var blir lagt merke til internasjonalt. Dere har jo 5-6 spillere som holder topp internasjonalt nivå. Vi er både enig og uenig i dette, for hadde vi ikke vært 16 spillere på et høyt nivå, hadde vi ikke hatt noe å gjøre her nede. Vi presterer nesten over evne. Keeper har flere fantastiske reaksjons redninger og er fullstendig sjef i feltet. Vi har en backrekke det kommer folk ens æren for å se. Midtbane som styrer, distribuerer, avklarer og rydder unna på helt fantastisk vis. Ikke minst et angrep som scorer 5 mål av 5 forskjellige spillere i løpet av turneringen på dette nivået. Hvis man ser på hvor tette og jevne alle disse kampene er, er dette faktisk helt utrolig. Vi har lag bak oss som PSV Eindhoven, Røde stjerne, Legia Warzava, Slavia Prag, Dinamo Zagreb og Sint-Truid, som alle er store stolte Akademier og ikke minst med lange tradisjoner i champions leauge på senior nivå. Andre klubber som ligger bak oss er alle våre skandinaviske naboer, HJK Helsinki, Brommapojkarna og AFG Aarhus. Hadde NRK og TV2 sporten ikke vært så opptatt middelaldrene menn i tippeligaen. Kunne de vist fantastisk fotball fra absolutte toppnivå i Europa, med et Norsk lag i hovedrollen.
Vi har fått et minne for livet, med mange nye venner og masse erfaring og opplevelser som vil vare livet ut. Det blir rart å komme tilbake til Rommenakademiet………