mandag 29. mars 2010

RSK i Gøteborg

Første kamp denne helgen er mot Savedalen If et av Göteborgs beste lag har vi fått vite. Litt overrasket er vi, når laget består av 7 fotballspillere 2-3 hockey?spillere og en keeper. Første omgang blir egentlig bare gule kort og avbåsninger. Forårsaket av de nevnte 2-3. Vi har vel et par slengere vi også, skal jeg være helt ærlig, men ikke i nærheten av svenskene. Vi møter dessuten et lag blottet for fairplay egenskaper. Vi ligger under 2-0 til pause og gutta får beskjed om å riste av seg holdnings problemene til Svenskene. Svenskene møter et helt annet RSK i pausen. Dette er rett og slett fantastisk angreps fotball, mål nummer 1 og 2 kom så fort at jeg glemte å notere meg hvem, (her får noen sende meg en melding). Mål nummer 3 satte Mathias med venstrebeinet fra 18m, etter litt klabb og babb inne i boksen, får han ballen i returrommet og fyrer av. Mål nummer 4 kommer på ett fantastisk langskudd fra Vetle, som viser svenskene hvor krysset er. Mål nummer 5 er like fint, som også utføres på profesjonelt vis av Vetle. Denne gangen en heading fra skrå vinkel på bakerste stolpe, og vi ydmyker de 5-2 med vakre mål og flott fotball. Deilig og få vist at hockeyfotball er en annen idrett.

Søndagen møter vi Øregryte IF, et betydelig bedre og fotballag. Men igjen får vi se at fairplay ikke praktiseres i Sverige. I begynnelsen av andre omgang blir en i forsvaret vårt sparket ned for 2dre gang og spiller får rødt kort. Straffen for rødt er at han må bytte med en annen spiller??!?!. Makan til idiotisk regel. Selv om dette er en treningskamp er jo dette etter min mening hel på jordet, kan noen fortelle meg hva straffen for denne alvorlige forseelsen egentlig ble? Uansett, det skal sies at dette er et fotball spillende lag med gode lagspill egenskaper og spiller offensiv bra fotball. Kampen er jevn, men vi kunne avgjort dette til vår fordel flere ganger underveis. I stede er det Øregryte som avgjør 10 minutter før slutt på et strålende angrep, der markeringene våre svikter fullstendig og 2 mann får stå helt alene og avslutte. Ingen minneverdig kamp av et til tider litt uinspirerte Rommen spillere. (Var det noen som var oppe og lekte litt sent?)………